* * RASK LEVERING * * FRAKT Kr. 120 * * GRATIS FRAKT VED KJØP OVER Kr. 1200 * *

Mai er full av festdager

Våren er her og det grønnes i skog og mark. Noe av det vakreste å se er vårt flotte flagg mot nyutsprunget løv på trærne. I mai er det festdager på rekke og rad. Konfirmasjoner står for døren og den flotteste dagen,17 mai er rett rundt hjørnet. Familie og venner møtes og vi spiser god mat, is og ikke minst kaker. Vi har funnet frem til en favoritt dessertkake som kan passe i mange lag. Den er enkel og kan lages i god tid til festen. Kaken lages i porsjonsglass der den er fylt opp med vaniljekrem og friske bær. Denne oppskriften er til 6-8 personer/glass . Hvis du vil lage en hel bløtekake i stedet så er det også lov.

Slik gjør du:

Vanniljekrem

Kok opp melk, én desiliter fløte og vaniljestang. Bland eggeplommer, 150 gram sukker og maisenna. Sil den kokende melk- og fløteblandingen over i eggemassen under kraftig pisking. Slå røren tilbake i kjelen, og varm den opp under konstant røring. Når den begynner å koke (den må ikke koke opp), ta den av platen, og over i en ny bolle. Sett kremen til avkjøling. Pisk to desiliter fløte til krem, og vend dette inn i den kalde kremen.

Sukkerlake:

Kok opp sukker, vanilje og sitrongress. La dette koke i 15 minutter.

Montering:

Del de største bærene, og ha dem i en bolle. Vend dette inn i litt av sukkerlaken. Kutt opp sukkerbrød, og legg bitene i bunnen av porsjonsglass. Dynk med sukkerlake. Legg deretter marinerte bær og vaniljekrem lagvis oppover i glassene.

Et lite sukkerbrød:

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt på mel blandet med bakepulver, og bland røra fort og lett sammen. Alt melet må være skikkelig blandet med eggedosisen, men rør ikke så mye at lufta i eggedosisen forsvinner. Den skal være med og heve sukkerbrødet.

Fyll røra i smurt form, 22-24 cm i diameter. Sett formen på plate på nederste rille i ovnen som er forvarmet til 200 °C. Skru termostaten på 175 °C med det samme formen blir satt inn i ovnen.

Stek sukkerbrødet i 30-35 minutter. Kjenn med kakepinne om sukkerbrødet er ferdigstekt. Avkjøl kaka litt i formen, og vend den så over på rist.

Du trenger følgende:

Vaniljekrem:  4 dl melk, 3 dl fløte, 1 vaniljestang, 4 eggeplommer, 40 g maisenna,

150 g sukker

Sukkerlake:  100 g sukker, 2 sitrongress, 3 dl vann, 1 vaniljestang, 1 sitron.

Til montering: 1 kurv Bringebær, 1 kurv Blåbær, 1 kurv Jordbær.

 

Til godt drikke så er forslaget vårt vår Spritzersirup som du blander opp med vann og isterninger eller lager en deilig "Spritz Coctail"  Bestill her

Smakstilbehør til leskende drikker både uten og med alkohol.

Konsentrert spritzersirup med herlig smak av søt og litt bitterappelsin. 

Bland konsentratet med vann/Bris/Farris til en herlig leskende limonade, eller lag den klassiske "Spritz cocktail" der du bare blander sirupen med musserende hvitvin, litt farris, isklumper og en skive appelsin.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published